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sabato 7 agosto 2010

Prajitura Mousse Express-Torta Mousse Express


Sotto, in italiano.

Daca iubiti ciocolata e imposibil sa nu va placa acest desert.Un blat cu alune, o crema de ciocolata "la cuptor" si o mousse de ciocolata cremoasa si invitanta deasupra.V-am convins?

Reteta de Instant Chocolate Mousse apartine Nigellei si o gasiti  aici  .Ea a definit-o: "chocaliciously gorgeous".

Reteta de blat si crema "la cuptor" am imprumutat-o de la Eryn, de la Tourbillon des Gourmandises .Eu am luat doar prima jumatate a retetei.

Ingrediente:
                                                                             3 oua
                                                             80 gr alune de padure macinate fin
                                                                            10 gr amidon
                                                                            80 gr zahar
                                                                        1 lingurita praf de copt
                                                                         50 gr alune bucati
                                                                          1 lingura cognac(facultativ)
                                                                                sare
                                                                         
                                                         Amestecam bine galbenusurile cu zaharul.
                                                          

Adaugam alunele macinate fin si amidonul, amestecat cu praful de copt.Si cognacul.



La sfarsit adaugam albusurile spuma.



Si alunele bucati.Turnam compozitia intr-o tava de tort (26 cm) si introducem in cuptor la 180 de grade,  pentru 15 minute.

Intre timp pregatim crema "la cuptor".Sau stratul numarul doi.


100 gr ciocolata dark minim 70 % cacao
200 ml frisca lichida
10 gr unt
1 ou



Punem la fiert  la foc mic,   frisca.Cand incepe sa fiarba,  luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul.Amestecam bine, dupa care adaugam oul batut.Turnam compozitia peste blat si mai coacem inca 15 minute.



Lasam la racit si pregatim mousse de ciocolata din:

150 gr marshmallow
                                                                    50 gr unt
                                                                   250 gr ciocolata
                                                                     60 ml apa fierbinte
                                                                   280 ml frisca lichida

Punem la topit pe baie de aburi, marshmallow, apa, ciocolata si untul.Cand s-au topit complet, luam de pe foc si lasam la racit.Adaugam frisca batuta.Crema obtinuta o introducem in frigider pentru cateva zeci de minute, amestecand din cand in cand.O turnam peste primele doua straturi.Ideal ar fi sa ramna toata noaptea in frigider, dar recunosc: nu sunt perfecta!



Torta Mousse Express

E un matrimonio tra due ricette.La Instant Chocolate Mousse di Nigella Lawson e  metà di Tourbillon des Gourmandises (link sopra) di Eryn.

Per la base:
3 uova
80 gr di nocciole finemente trittate
10 gr amido
80 gr zucchero
1 cucchiaino lievito in polvere
50 gr granella di nocciole
1 cucchiaio cognac

Per la crema "al forno":

100 gr cioccolato fondente(min 70%)
200 ml panna da montare
10 gr burro
1 uovo

Per la Mousse Express:

150 gr marshmallow
50 gr burro
250 gr cioccolato
60 ml acqua bollente
280 ml panna da montare

Iniziamo a preparare la base, riscaldando il forno a 180 gradi.Montare bene tuorli e zucchero.Aggiungiamo nocciole in polvere, amido e lievito.Per ultimo, albumi montati a neve e nocciole a pezzi.
Versiamo tutto in una tortiera (26 cm) e inforniamo per 15 minuti.

Nel fratempo prepariamo la crema:

Mettiamo a bollire  in un pentolino,  la panna.Togliamo dal fuoco e aggiungiamo il cioccolato e il burro.Mescoliamo  bene e aggiungiamo anche il uovo leggermente sbattuto.Versiamo la "crema",  su la base e inforniamo per altri 15 minuti.

Togliamo dal forno e lasciamo raffreddare.

Per la mousse:

Mettiamo a sciogliere, a bagno maria, cioccolato, acqua, burro e marshmallow.Mescolare sempre.Potete tagliare a pezzetini piccoli i marshmallow, cosi si sciolgono in fretta.
Lasciamo raffreddare.
Quando la crema ottenuta e ben fredda, aggiungiamo la panna montata.Mettiamo  la mousse nel frigo per un po, mescolando ogni tanto.

Versiamo la mousse su la torta e mettiamo nel frigo per una notte. Io, lo ammetto: non sono perfetta, l'ho lasciata per un paio di ore.



34 commenti:

  1. Notevole e stuzzicante.Goloso e gudurioso.
    Che vuoi di più!?
    Complimenti sei stata bravissima.
    Ciao e buona domenica

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  2. senti maaaaaaaaaaa è già finita???? no perchè se hai bisogno di un aiutino mi offro volontaria!!!bravissima!!!baci!

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  3. Foarte bine arata!eu de unde iau marshmallow?

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  4. Geniala ideea.
    Marshmallow-urile inlocuiesc practic gelatina.
    Arata dilicious :)

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  5. Delicios,,,mmmmmmm.O zi frumoasa!

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  6. Il tuo blog ha attirato la nostra attenzione per la qualita delle sue ricette.
    Saremmo felici se lo registrassi su Ptitchef.com in modo da poterlo indicizzare.

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    Ti inviamo i nostri migliori saluti

    Vincent
    Petitchef.com

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  7. Arata atit de apetisant......minunat!
    O zi buna!

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  8. Ah che spettacolo questa torta!

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  9. m-ai lovit cu reteta asta !

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  10. Aleste, grazie, sono contenta che ti piace!

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  11. Federica, e finita il giorno stesso.E questo dice tutto.Grazie!

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  12. mariette, ma bucur sa te ravad!Eu marshmallow le-am luat de la Kaufland, dar le gasesti peste tot.Ale mele aveau gust de lamaie si mere, dar in combinatie cu ciocolata nu se simte.

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  13. Lia, asa e, nu mai e nevoie de gelatina.Multumesc!

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  14. Grazie Vincent, ci pensero alla vostra proposta!

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  15. Multumesc Janet, ma bucur ca-ti place!

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  16. Fico e Uva, peccato che questo spettacolo e già finito.Grazie!

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  17. Pansy, sper ca in sensul bun al cuvantului!Multumesc!

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  18. Una torta supergolosa! Immagino che sia sparita in pochi secondi... :-D Bel blog, sono contenta di averti scoperto! Ora non ti mollo più ;-)

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  19. Sa te lingi pe buze, nu alta! Delicioasa, ca tot ceea ce faci, draga Lilly!pup

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  20. Una vera delizia con una stupenda presentazione! complimenti, un abbraccio

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  21. Ciaooooo grazie per il commento lasciato nel mio blog.... Questa tua torta è una bomba di golosità!!!! gnamm gnamm t'avanza una fetta???? Torna presto a trovarmi.. ci conto!! ciaooooo :-)

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  22. Arata minunat! Cred ca e si f bun!

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  23. trooppoo godurioso.......bravissima!!
    Ciao

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  24. Vreau sa mananc...macar virtual!
    Lilly, unde-ai disparut? Se face luna de cand nu ne mai dai de mancare si mi-e foame rau!!!
    Haide, vino, te rog!!!
    Puuuup

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  25. Lilly draga mea arata absoult divin prajitura. Am s-o incerc cu siguranta. Pe blogl meu te asteapta o mica surpriza. Sper mult sa-ti placa!! Pupicei!!

    http://adamache-laura.blogspot.com/2010/09/bloguri-noi-bloguri-minunate-bloguri-de.html

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  26. Draga Lilly, sunt eu Liana si tot eu ti-am scris...m-ai confundat cu partenera mea de blog, Janet ;-)

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  27. Imi place la nebunie alternanta de culori a straturilor! Minunata prajitura ta, sunt foarte ciocolatoasa si eu asa ca am notat tot!

    Astept retetele de toamna :)

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  28. Ciao, Lilly! Hai preparato un gioiello di torta, complimenti! :-)

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  29. Lucia
    Mrs Green foot
    Liana
    Laura A
    Enza
    Boabe de cafea
    Claudia
    Lady Boheme

    Va multumesc mult!
    Vi ringrazio sinceramente!

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  30. Mononoke, pare o reteta elaborata dar nu e.Nu o sa-ti para rau.Astept impresii.

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  31. Liana scuze de confuzie, imi revin dupa vacanta. Iti multumec pentru cuvintele frumoase.Cu drag Lilly!

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  32. Lily, sa te pup neaparat pentru idee, am facut reteta dubla, si s-a terminat prima!
    Multam fain!

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