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venerdì 23 luglio 2010

Prajitura cu zmeura si pomelo-Torta lamponi e pomelo


Sotto in italiano.

De fapt se poate folosi orice fel de fruct, uscat si/sau proaspat.Blatul de fapt este de chec, l-am imprumutat de la  Poca.

3 oua
300 gr zahar
150 ml ulei
150 ml apa minerala
335 gr faina
1 plic praf de copt

pomelo deshidratat
zmeura

Se bat ouale cu zaharul, spuma.Se adauga uleiul treptat si apa minerala.La sfarsit,  faina amestecata cu praful de copt.Am adaugat pomelo deshidratat, am turnat compozitia in tava si deasupra zmeura.


Am copt la 180 de grade, 20 de minute.


In italiano, prego!

Torta lamponi e pomelo

3 uova
300 gr zucchero
150 ml olio di semi
150 ml acqua minerale gassata
335 gr farina
1 bustina di lievito

pomelo disidratato
lamponi

Montate le uova insieme allo zucchero fino ad ottenere un bel composto bianco e schiumoso. Aggiungere pocco per volta olio e acqua gassata.Unire anche la farina e il lievito.Aggiungere il pomelo, rovesciare il composto in una teglia e sistemare sopra i lamponi.

Infornare a 180 gradi per 20 minuti.

Potete eliminare e/o sostituire pomelo, con qualsiasi altro tipo di  frutta disidratata.Anche i lamponi, con un altro tipo di frutta fresca.



15 commenti:

  1. Che belle foto e torta, grazie
    buon fine settimana :)

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  2. Very nice picture....well done Lilly

    Ciao, Joop

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  3. Lilly,
    Superba poza cu albinuta !
    Am fost azi la piata,sa caut zmeura si nu am mai gasit :(
    Poate totusi mai am o sansa.Nu am apucat sa pun in congelator.Am sa mai caut.
    Ce combinatie interesanta pomelo-zmeura.

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  4. Ce interesanta combinatie...n-am vazut la noi pomelo deshidratat, dar cred ca mai dau peste niste caise uscate prin dulap, ca zmeura imi place.Merci! Pupici!

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  5. Grazie Stefania, con molto piacere!

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  6. Glad that you like them!Ciao Joop!

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  7. Multumesc Lia!Pozez si eu ca toti incepatorii gaze si flori.Combinatia e si foarte reusita, dupa papila mea, normal.

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  8. Liana, o poti inlocui cu ce vrei, chiar si zmeura.Gustul de pomelo deshidratat ii da prajiturii o aroma deosebita, asemanatoare cu cea de coaja rasa de lamaie.

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  9. Arata foarte bine....si poza....super!Eu ador fructele de padure,in special zmeura,cu parfumul ei...oaaaaau!
    O zi buna!

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  10. Lilly, am venit sa-ti multumim ( sotul meu iubit si eu9 pentru minunatia de reta cu dovlecei si safran. Am cautat aici in blog, n-am gasit-o. Am pus poze in culinar. As dori sa postez in curind si in blog, am sa pun link catre tine si Maya. Eu am pus si ceva usturoi. O duminica placuta! Cami

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  11. Ma bucur ca v-a placut.Reteta de dovlecei invizibili e prima postata pe acest blog.E reteta de capatai.http://lillyinthekitchen.blogspot.com/2010/01/o-noua-aventura_30.html

    Imi place ideea cu usturoiul.

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  12. Lilly, quei cubi fanno venire l'acquolina!
    Bellissima l'ultima foto del post!

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  13. Che bella torta Lilly,fai venir vogli di addentarla.
    Mai visto il pomelo,che sapore ha? Come il pompelmo o più dolce?
    Baci da Raffa

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  14. Grazie Tania, sono contenta che ti piace!Anche la piccola ape!

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  15. Rafa, se ti piace il pompelmo, non puo non piacerti anche il pomelo.E un po piu dolce e meno acido!Grazie!

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