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martedì 6 luglio 2010

Macris-Acetosa-Rumex acetosa


Leguma sau planta medicinala?Si una si alta.
Cand eram copii il mancam crud, direct din gradina.Nu mai ajungea in salata.

Acum l-am pregatit in alt mod: l-am calit doua secunde in unt.Oul spalat bine,  l-am spart cu grija.L-am golit si spalat bine si in interior.


L-am batut usor,  cu un praf de sare si l-am turnat peste macrisul  calit. Se coace la foc mic, amestecand mereu.

Se serveste cu paine prajita.



In italiano,  prego.

L'acetosa ha un sapore decisamente acidulo che, più lieve a primavera, si intensifica poi con l'avanzare delle stagioni. Le foglie dell'acetosa contengono vitamine, in particolare vitamina C, e sali minerali.

Ho lavato bene il uovo, svuotato il contenuto, ho fatto attenzione a non romperlò. Si lava bene anche al interno, si lascia asciugare.

Saltare in una padella l'cetosa con un pò di burro. Giusto due secondi.Al acetosa,  ho aggiunto il uovo leggermente sbatutto e fatto cuocere un paio di minuti girando spesso.



4 commenti:

  1. Si eu fac parte dintre copiii care mancau macrisul crud de prin gradini, dar cu guma chinezeasca, ca sa avem guma "verde" ca aia din Germania ;-)
    Fotografiile sunt faine de tot!

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  2. Mama,ce fain,
    S-a ouat oul macris :)
    Acuma fara gluma.Reteta si pozele m-au impresionat profund.

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  3. Liana, faza cu guma verde, n-am mai auzit-o.Ce inventivi eram!

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  4. Multumesc Lia, sper ca te-am impresionat in bine!

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