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sabato 17 luglio 2010

Gem de rabarbar-Confettura di rabarbaro


Se spune ca printului Charles ii place gemul de rabarbar.La gustat pentru prima oara in Romania.De atunci a inceput sa-mi fie simpatic.
Printul!Ca gemul il adoram deja!
De fapt ador comptul de rabarbar, prajiturile cu rabarbar, il mananc si crud.

Am folosit 700 de grame de zahar, la 1 kilogram de rabarbar.

Am curatat tijele de rabarbar.


Le-am taiat bucati de 1 cm si le-am spalat in apa rece.


Le-am uscat bine pe un prosop de bucatarie.Intr-o oala incapatoare, am pus un strat de rabarbar si un strat de zahar. Am lasat 2 ore, dupa care am pus la fiert la foc mare primele 10 minute si la foc mic inca 30 de minute.

Am turnat gemul fierbinte in borcane, am pus capacele si le-am intors invers.Prefer aceasta metoda de sterilizare, decat cea de fierbere a borcanelor.Pana acum a functionat.

In italiano,  prego!

Confettura di rabarbaro

700 gr di zucchero per un kilo di rabarbaro

Si puliscono i gambi di rabarbaro, si tolgono i filetti legnosi e si tagliano in pezzi da 1 cm.Si lavano per bene con acqua fredda e si fanno asciugare con un canovaccio.Si mettono in una pentola capiente alternando: un strato di rabarbaro con un strato di zucchero.Si lascia macerare per 2-3 ore.Si mette la pentola sul fuoco, a fiamma alta per i primi 10 minuti e ancora 30 minuti abbassando la fiamma.

Si mette la confettura bollente nei barattoli, si mettono i coperchi e si mettono " a testa in giù"!Si lascia raffreddare.


A me piace un po piu liquido e anche un po meno dolce.Se volete potete usare 1 kilo di zucchero con un kilo di rabarbaro.

4 commenti:

  1. Nu te astamperi nici in concediu :)
    Cred ca ti-e dor de toate aromele "de acasa".
    Astept prajitura.
    Te pup.

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  2. Pai nu trebuie sa ma relaxez in concediu?!
    Asa e Lia, mi-era dor de casa.

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  3. Hmm....I like this food.

    Best wishes from Joop

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  4. Am vazut si eu o gramada de retete cu rubarba, dar n-am cumparat niciodata. Am auzit ca in combinatie cu capsuni, e excelenta.Ce gust are? Merci, pupici

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