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mercoledì 2 giugno 2010

Tort magic-Torta magica


Sotto,  in italiano.

Un alt desert inteligent, magic.Aici modul de preparare e mult mai simplu,  pentru ca toate ingredientele sunt amestecate.Nu avem doua compozitii separate de pregatit, ci doar una.Face ea restul.Singurul efort ar fi pregatirea unei glazuri.Eu l-am facut deja de doua ori: cu o glazura de ciocolata si asa cum se vede mai sus, presarat cu bombonele colorate.Reteta am luat-o de aici.

200 gr cocos ras deshidratat
3 oua
50 gr amidon
300 ml lapte gras
200 ml frisca lichida
370 gr lapte concentrat
2 linguri zahar

Am amestecat pentru inceput, amidonul, zaharul si laptele.



Am adaugat restul ingredientelor treptat,  amestecand totul pentru cateva minute bune.




Am pus o forma de silicon intr-o tava incapatoare, am turnat compozitia in forma.Am adaugat apa in tava, mai mult de jumatate si am acoperit forma cu folie de aluminiu.


Am copt 1 ora la 180 de grade.Spre sfarsit am dat scos folia de aluminiu.Cand s-a racit complect se rastoarna pe un platou.


Un blat de cocos si o crema de lapte, o combinatie cat se poate de reusita.


Eu am decupat doua mini torturi.




Si asa cum l-am facut prima oara,  cu o glazura de ciocolata.


In italiano prego.

 La ricetta presa dal blog di Rosalba. Grazie Rosalba!


200 gr di cocco disidratato
3 uova intere
50 gr  amido di mais
300 ml di latte intero
200 ml di panna liquida
370 gr di latte concentrato
2 cucchiai  di zucchero 

In una ciotola stemperare la fecola e lo zucchero con il latte.
Aggiungere il resto degli ingredienti, uno ad uno e sbattere per bene. Versare in una teglia imburrata,  io ho usato una di silicone e cuocere a bagnomaria e in forno preriscaldato a 180° per 1 ora,  coprire la teglia con un foglio di alluminio.
Dopo la cottura far raffreddare bene. Rovesciare la torta su un piatto da portata.
Io ho tagliato con un coppapasta, due mini-tortine e spolverate con piccoli confettini colorati.
L'ultima foto e cosi come l'ho fatto per la prima volta, con una glassa al cioccolato.

34 commenti:

  1. Arata perfect.. Brava, Eataly!!!

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  2. che forte..sembra sia a strati...
    è assolutamente da provare...bravissima!!
    ciao

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  3. Molto,molto bella ,sicuramente è ottima gli ingredienti mi piacciono tutti!!Bacioni!!

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  4. Lilly ma è superba!!!!!! che delizia per il palato!!!!

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  5. Olguta, esti prea buna!Te pup!

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  6. Enza, e anche facile da fare!Grazie!

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  7. Nitte, sei sempre carina!Bacioni anche a te!

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  8. Ely, ti ringrazio!Una delizia veramente, a noi piace tanto!

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  9. Gran dessert, Lilly!
    Presto sarà pronto:)
    Venite a me - ti premio.

    Saluti e baci.

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  10. Che spettacolo!! Complimemti per il blog e per i dolcetti da prendere spunto...Gnam gnam
    Elisa

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  11. Lilly,
    Oare nu merge si in forma normala ?
    Eu nu am silicon si tare imi face cu ochiul
    minunatia asta.
    Te pup.

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  12. Tony, dei molto gentile, ti ringrazio tantissimo!

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  13. Ba da!Merge si in forma normala, eventual ungi forma si o tapetezi.Nu-i ca cealalta cu glazura de nutella.Aici glazura o face fiecare cum vrea!

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  14. OK,multumesc,
    Acum mai trebuie sa gasesc lapte condensat.

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  15. Ciao Lilly! Grazie per il link :-) ti aggiungo al prossimo post delle ricette piemontesi
    Buona domenica e a presto

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  16. Squisita da leccarsi i baffi! E' da almeno una settimana che non prepariamo un dolce, ma questa torta ci ha preso per la gola!
    Buona serata da Sabrina&Luca

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  17. Allegra questa torta!! Complimenti!
    Fico&uva

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  18. Adoro il cocco e questa torta mi ha già conquistata!! Bravissima :)

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  19. Twostella, grazie! Intanto sono riuscita a mettere il banner.

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  20. Luca e Sabrina, sono contenta che vi piace la mia torta.

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  21. Danea, se ti piace il cocco e la torta che fa per te!Baci

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  22. wow è splendida!!!complimenti!!

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  23. complimenti Lilly, questa torta è davvero magica, bravissima!

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  24. Imi plac tare mult ambele varinate: si cel cu bombonele colorate si cel cu ciocolata. Dar parca cel cu bombonele care arata ca niste pietre pretioase e mai magic...
    Daca mancam o bucatica ne transformam in printese?
    :-)
    Te pup, weekend fain!

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  25. Beautiful dessert. Lovely presentation. Great job.

    Cheers!

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  26. Grazie Federica!Gentile come sempre!

    Grazie Betty!

    Liana, cu un pic de imaginatie, totul se transforma.Chiar si noi!

    Lazaro, thank you!Cheers!

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  27. questa torta mi piace un sacco..ma non capisco in che lingua scrivi:D

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  28. Neanche sotto, che cè scritto in italiano??!:-(

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  29. Cred ca Genny G. nu stie romaneste...da'cu siguranta a auzit de Dracula ;-))))

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