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lunedì 17 maggio 2010

Prajitura cu mere si branza-Crostata formaggio e mele


O prajitura buna si usor de facut.Mere si branza, o pereche mai mult decat potrivita.Reteta am gasit-o la Maya.
Ingrediente:

200 gr faina
250 gr zahar
80 gr unt
750 gr branza(quark, ricotta, urda dulce)
5 oua (mici, spune Maya)
3 linguri amidon
3 linguri apa
2-3 mere curatate si taiate felii, stropite cu suc de lamaie
1 pachet gelatina praf
250 suc de lamaie(Maya spune: suc de mere)

Se framanta un aluat din faina, unt, 80 gr de zahar si un ou.Se da la rece pentru 30 de minute.

Am intins aluatul pe masa infainata, l-am asezat intr-o forma de tort cu peretii detasabili, am intepat cu furculita si am copt 10 -15 minute la 180 de grade.


Intre timp am pregatit umplutura.Am amestecat branza quark cu restul de zahar si galbenusurile.



Amidonul l-am dizolvat in cele 3 linguri de apa si l-am adaugat la amestecul de branza.La sfarsit am adaugat albusurile batute spuma.




Am turnat crema de branza peste baza precoapta si am copt pentru o ora.Spre final am acoperit prajitura cu folie de aluminiu sa nu se arda.


Am lasat la racit. Intre timp am curatat merele, le-am taiat felii si le-am stropit cu suc de lamaie.Le-am asezat peste prajitura.Gelatina am pregatit-o conform indicatiilor de pe plic. Eu,  cu suc de lamaie si zahar.Am turnat fierbinte peste mere.Am dat la rece.


Si feliata.




In italiano prego.

                                                    Crostata formaggio e mele

200 gr farina 00
250 gr zucchero
80 gr burro
750 gr formaggio mole(quark, ricotta)
5 uova
3 cucchiai acqua
3 cucchiai amido
2-3 mele
1 bustina tortagel Paneangeli
250 succo di limone, con 3 cucchiai di zucchero(Maya dice"succo di mela")

Ho preparato una frolla con la farina, il burro, un uovo e 80 gr di zucchero.Ho messo la frolla in frigo per 30 minuti.Trascorsi i 30 minuti , ho steso una sfoglia  con cui ho foderato una tortiera apribile.Ho bucherellato la frolla con la forchetta e infornato 10-15 minuti "in bianco",  a 180 gradi.
Per la crema al formaggio, ho mescolato il formaggio con il resto del zucchero e i tuorli.L'amido, l'ho fatto sciogliere con 3 cucchiai di acqua e aggiunto al formaggio.Alla fine ho aggiunto i bianchi d'uovo montati a neve.
Ho rovesciato  la crema al formaggio sopra la base e infornato per un ora.Verso la fine,  ho coperto la tortiera con l'alluminio per non bruciarsi troppo.
Dopo il raffreddamento,  ho sistemato "a raggio"  le fettine di mela.  Sopra, la gelatina preparata con il succo di limone e zucchero.

7 commenti:

  1. splendida! buona buona buona questa crostata!

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  2. wow che buonaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

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  3. Orice e cu mere are trecere la noi :D
    Arata minunat si gustul trebuie sa fie divin.. Brava, Lilly!!
    Numai bunatati pregatesti :)

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  4. Lilly,
    Esti tare harnica.
    Am promis ca fac si eu prajitura asta,dar nu stiu cand ,ca tare multe am deja pe lista de asteptare.

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  5. Ely, e veramente buona.Tutte le ricette prese da maya sono una garanzia.

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  6. Grazie Federica.E anche facile da fare.

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  7. Multumesc,Lia.Stai sa vezi lista mea de asteptare.E mai lunga decat o zi de post.

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