Cerca nel blog

Caricamento in corso...

sabato 17 aprile 2010

Prajitura din paine si ciocolata-Torta di pane e cioccolato


Sotto, in italiano.

Ca sa fiu sincera, strambam din nas de fiecare data cand vedeam retete cu prajituri din paine.Si cum aveam o paine feliata de doua zile, ciocolata ramasa de la ouale de Pasti, am facut unu plus unu, am cautat o reteta care sa ma satisfaca, dar pana la urma am improvizat.Un rezultat excelent.

300 gr paine veche
1 litru de lapte cald
3 oua
150 gr zahar
150 gr ciocolata amaruie
100 gr unt topit
3-4 linguri Cointreau 
150 gr nuci si/sau migdale macinate

Am pus la inmuiat painea in laptele cald.Am lasat o jumatate de ora, dupa care am inceput sa amestec bine cu furculita.Am adaugat ouale si zaharul.


Cand s-a topit zaharul, am adaugat ciocolata topita pe baie de aburi.Nucile si migdalele.Eu am avut nuci pecan si migdale lamele.



La sfarsit untul topit si Cointreau-ul.Am turnat intr-o tava unsa si tapetata(32x20 cm) si am copt 40-45 de minute la 190 de grade.



Torta di pane e cioccolato

300 gr pane secco
1 litro di latte
3 uova
150 gr cioccolato sciolto a bagno maria
150 gr noci o/e mandorle
100 gr burro fuso
3-4 cucchiai Cointreau

Ho messo ad ammollo il pane, nel latte tiepido.Dopo mezz'ora, con l'aiuto di una forchetta ho ridotto tutto in poltiglia.Ho aggiunto zucchero e uova, ho mescolato per bene.Ho aggiunto anche noci e mandorle macinate.Il burro fuso e il liquore all'arancia.Ho messo nel forno 190 gradi per 40-45 minuti.

25 commenti:

  1. Ottima ricetta per il riciclo. In casa mia ho sempre quintali di pane secco e il cioccolato non manca mai. La proverò di sicuro :)

    RispondiElimina
  2. Arata minunat!BRAVA ! te-ai descurcat de minune cu improvizatia!,eu nu stiu daca mi-ar fi trecut prin cap asa ceva!Un wekend plaut

    RispondiElimina
  3. eu mor! cand ajung la torino... curand! te mananc!:D

    RispondiElimina
  4. wow!wow!
    premii frumoase te asteapta la mine!pupici!

    RispondiElimina
  5. Paola, per una volta ho provato a non buttare piu il pane, e con ottimi risultati.

    RispondiElimina
  6. Multumesc Gabi!Un we placut si tie!

    RispondiElimina
  7. Manuela, nu muri.Eu te astept.Cel putin pana in iunie ma gasesti la To.Din iunie la Rasnov(Bv)!

    RispondiElimina
  8. Grazie Alice!Ti auguro un buon fine settimana!

    RispondiElimina
  9. Pentru acest blog apreciat si urmarit cu mare drag, te asteapta premii la mine pe blog. O saptamana placuta iti urez!

    RispondiElimina
  10. Mimi si Nely va multumesc pentru premii.Pentru mine, premile sunteti voi.Va multumesc la toate!

    RispondiElimina
  11. Minunate retete, maiastre maini!
    (O brasoveanca ce saliveaza la fiecare reteta de-a ta :D )

    RispondiElimina
  12. interesanta ideea si pozele foarte imbietoare

    RispondiElimina
  13. Multumesc Arcadia!Traiasca Brasovul si brasovenii!

    RispondiElimina
  14. una foto invitantissima..è da provare
    quanto prima..complimenti!!!!.
    ciao Enza

    RispondiElimina
  15. Faina de tot prajiturica, nu m-as fi gandit la combinatia asta!
    Si la noi pe blog te asteapta premii frumoase. Le iei pe care nu le ai si le vrei.
    Cu drag,
    Liana si Janet

    RispondiElimina
  16. mi piace moltissimo ! ciao, Ale

    RispondiElimina
  17. Grazie Enza!E un bel modo per finire il pane che avanza!

    RispondiElimina
  18. Liana si Janet va multumesc!Va multumesc pentru premiu!

    RispondiElimina
  19. Ciao Ale!Grazie della visita, sono contenta che ti piace!

    RispondiElimina
  20. Ciao Lilly!
    Le torte di pane sono umide e buone, con il cioccolato sono anche golose!

    RispondiElimina
  21. Lilly,draga,arata tare bine prajitura asta!Sincer nu m-as fi gindit la o prajitura cu piine....dar de ce nu?Precis ar place la baiatul meu care adora ciocolata,in schimb ...mie imi place muzica care te insoteste in vizita ,pe blog! Voi mai reveni!

    RispondiElimina
  22. Tania, grazie della visita.Si e vero, un dolce molto goloso!

    RispondiElimina
  23. Janet, iti multumesc si te astept oricand.

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...