Cerca nel blog

Caricamento in corso...

sabato 27 marzo 2010

Lichior de portocale -Cointreau


Sotto, in italiano.

Ei bine da, am facut Cointreau!Si o data cu el, deschid strada lucrurilor facute in casa.Deci: Home Made Cointreau.Metoda Lilly:

O portocala naturala (bio), am spalat-o bine, am uscat-o sters-o si mai bine.In ea am infipt fara mila vreo 15-20 de cuisoare.Tot fara mila, am infipt doua betigase pentru frigarui, astfel incat sa poata sta suspendata deasupra alcoolului.


Recapitulez: 500 ml alcool, turnat intr-un borcan, suspendata deasupra la 3-5 cm portocala .Borcanul inchis ermetic, uitam de el pentru 5 zile.

Dupa 5 zile, am scos cu grija portocala, am aruncat-o.Am topit la foc mic 400 gr zahar,  in 300 ml apa.Cand s-a racit, am amestecat cu alcoolul.Am turnat in sticle si am servit.



Eu am gustat imediat fiind curioasa de rezultat, dar il recomand rece de la frigider, eventual gheata sau in diferite cocktailui.



Imbuteliat si etichetat .

500 ml alcol messo in un barattolo a chiusura ermetica.Sospesa sopra l'alcol, a 3-5 cm distanza, un arancia bio, in cui ho inserito 15-20 chiodi di garofano e due stecchini da spiedini.

Dopo 5 giorni, ho butatto l'arancia, ho fatto sciogliere a fuocco lento 400 gr di zucchero in 300 ml acqua.Una volta raffreddato, ho aggiunto lo sciroppo al alcol aromatizzato arancia.

Fatto raffreddare e  servito subito.

12 commenti:

  1. Am facut liqueurul
    Acum 2 zile am pus elixirul la borcan.
    In sambata de Pasti,il testam.
    Abia astept.
    Multumesc pentru reteta.
    Te pup.

    RispondiElimina
  2. Lia, te astept cu impresii.

    RispondiElimina
  3. Lilly, m-ai inspirat tare mult cu lichiorul asta ;)
    Am pus si eu la macerat, dar putin altfel :D ca nu ma pot abtine sa nu schimb cate ceva pe la retete :D

    RispondiElimina
  4. Daca rezultatul e bun, schimbarile sunt binevenite.Sunt curioasa de rezultat!

    RispondiElimina
  5. foarte interesant,am sa incerc si eu !ai o reteta buna de limoncello?

    RispondiElimina
  6. Multumesc Pansy, e o reteta simpla si economica cum spunea o prietena. Limoncello l-am facut mai demult, dar nu mi-a placut cum mi-a iesit.

    RispondiElimina
  7. Foarte interesanta reteta ta, imi place :)

    RispondiElimina
  8. Mmm...interessante! Devo provarci... ma aspettero' le prossime arance! Bella ricetta!

    RispondiElimina
  9. Am facut si eu reteta asta, dar sunt cateva probleme... ajuta-ma intr-un fel sau altul, daca poti :D 1. nu e asa clar ca al tau.. arata mai mult a suc de grapefruit (galben opac). 2. e atat de tare incat face gaura in stomac.. e de bine asta? :D
    Mersi anticipat,
    un fan :)

    RispondiElimina
  10. Scuzati intarzierea!Sper sa te pot ajuta: cred ca potocala si-a lasat prea mult suc(zeama).S-ar putea dupa un timp sa se limpezeasca.Despre tarie, cred ca-i chestie de gust.:-)

    RispondiElimina
  11. Nicio problema! Macar ma poti indruma, intr-un fel sau altul. Sa zicem ca din pct de vedere al culorii e ok, dar ca sa nu mai fie asa tare?

    Scuze deranjul :)
    acelasi fan de mai sus

    RispondiElimina
  12. Nici un deranj.Ai putea sa-l mai diluezi cu sirop(apa+zahar).Si ca sa nu-l strici adauga-l treptat, pana obtii taria dorita.

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...